Zenei hírek

2013.05.22. 20:27

Ritkaságok Ronnie James Dio életművéből

Ismét kapható lesz a három éve elhunyt Ronnie James Dio egyik legjobb albuma, a Magica. Az eredetileg 2000-ben kiadott nagylemez dupla CD-s verzióban kerül a boltokba.

Gyuricza Ferenc

A deluxe változatot egy japán kiadó, a Niji hozza forgalomba június 14-én. Az album két CD-t tartalmaz majd, az első lemezen a Magica eredeti hanganyaga, azaz 13 dal kap helyet, míg a második korongot ritkaságokkal töltik meg. Felkerül rá a Magica történetének ismertetése, a sztori narrátora maga Ronnie James Dio volt. Ugyancsak szerepel rajta az Annica című dal, ami annak idején a japán kiadós bónusz-dala volt, illetve az Electra című szerzemény, ami az énekes utolsó hivatalos kislemezeként jelent meg. Ronnie James Dio eltökélt szándéka volt, hogy folytatja a Magica történetet - még két lemezt képzelt el a sztorira alapozva -, az Electra ezeket kötötte volna össze az alapalbummal. A fentieken túl még hat koncerten rögzített dal lesz hallható az albumon, olyan szerzemények, amelyek anno szintén a Magica album részét képezték.

A Magica című nagylemezt 2000-ben jelentette meg Ronnie JamesDio. Az album jelentős szerepet játszott abban, hogy az énekes újra fel tudott kapaszkodni a csúcsra. A lemezen a zenekarához visszatért Craig Goldy gitáros, Jimmy Bain basszusgitáros, Simon Wright dobos és Scott Warren billentyűs hallható még. A Magica egy fantasztikus történetet dolgoz fel, a jó és a gonosz örök harcát jeleníti meg. A lemezen szereplő dalok közül a Fever Dreams, a Turn To Stone és a Lord Of The Last Day is az énekes klasszikus szerzeményei közé kerültek.

Ezek is érdekelhetik