Zene

2014.12.27. 13:43

Dömötör Balázs szerint több idő és fokozott figyelem kell új szerzeményeihez

Szilveszter éjszakáján, Zalabérben mutatja be új albuma dalait Dömötör Balázs.

Gyuricza Ferenc

A Szívből jövő dalok című nagylemez különbözik a zalaegerszegi dalszerző-előadó eddigi munkáitól, hiszen szakít a korábban megszokott elektronikus hangzással.

Dömötör Balázs azt mondja: a Szívből jövő dalok című albuma nem trendkövető, éppen ellenkező szándék vezérelte, szembe megy a jelenleg divatos irányzatokkal.

– Manapság rövidebb a hallgatóság koncentrációs képessége, s mostanában rengeteg zene jelenik meg, ezért egy dalra sokkal kevesebb figyelem jut – magyarázta az énekes, akit a Zalai Hírlap olvasói a 2012-es esztendő zalai férfijának is megválasztottak. – Ezáltal az előadók arra törekednek, hogy egy adott dal hamarabb rögzüljön a hallgatókban. Ezzel szemben én inkább a részletes, hosszabb kifejtésű szövegeket részesítettem most előnyben. Az album meghallgatásához ezért mindenképpen több idő és némileg fokozottabb figyelem kell. A lemez szerzeményei között van egy laza kapocs, amit az elmúlt években olvasott önismereti és pszichológiai könyvek generáltak. Ezek rávilágítottak az élet legfőbb, legegyszerűbb, egyben legnagyszerűbb törvényeire, amelyekből maguk a dalok táplálkoznak, hol komolyabb, hol pedig egy kicsit vidámabb kivitelben.

Balázs egyéb változásokat is is említ. Mint mondja, az új albumán az élő hangszerelésé a főszerep, a legtöbb hangszert élőben, részben egy budapesti stúdióban, jazz-zenészek közreműködésével rögzítették. A lemezen kizárólag saját szerzeményei találhatóak, ezek stílusa egy finomabb gitárcentrikus popzenétől a rockosabb hangzásig terjed.

– Egyáltalán nem idegen tőlem ez a világ, hiszen a zenészi pályafutásomat 15 éve gitárosként kezdtem – magyarázta Balázs. – Most egy kicsit visszatérek ehhez a korszakomhoz, hiszen a jövőben    élő unplugged jellegű koncerteket is szeretnék adni session zenészek segítségével.

A fontosabb dalokhoz remixeket is rögzít Balázs, hogy az elektronikus hangzású, bulizós zenék kedvelőihez jussanak el az üzenetek. Az első remixet   a Csupa jót című dalhoz készítette, ez a video már elérhető az interneten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!