Zene

2014.06.11. 19:15

A Megadeth helyett a Battlecross

Az extrém metal zenét játszó amerikai Battlecross ugrik be a koncertjét néhány hete lemondott Megadeth helyére a budapesti Aerodrome Fesztiválon. A június 16-i koncerten négy zenekar lesz látható.

Gyuricza Ferenc

Az Európa számos országában már korábban gyökeret vert Aerodrome-ot első ízben rendezik meg Budapesten, s a szervezők olyan fellépőkkel állapodtak meg, mint a pályafutása során több, mint ötvenmillió albumot eladott, s 11-szeres Grammy-jelölt Megadeth, a zenélés mellett horrorfilm-rendezőként is sikeresen bemutatkozott Rob Zombie, illetve a nu-metal stílusának egyik legismertebb képviselője, a hazánkban már többször is szerepelt Limp Bizkit.

A fesztivál egyik főszereplője, a Megadeth azonban néhány hete teljes európai turnéját lemondta, így a magyarországi koncert is kútba esett. A szervezők azonnal ígéretet tettek a pótlásukra, több előadóval is tárgyaltak – információink szerint többek között a Bad Religion-t szerették volna elhozni Budapestre, ám az erőfeszítéseik ellenére csupán tegnap sikerült a beugró zenekart megtalálniuk

A 2003-ban alapított Battlecross kegyetlen intenzitású thrash/death-metal zenét játszik, vagyis jóval extrémebb stílust képvisel, mint a Megadeth. Ismertsége is jóval alacsonyabb, így második fellépőként, a fesztivált nyitó Powerman 5000 után kapnak lehetőséget.

Az Aerodrome fesztiválnak a Budapest Park biztosít helyet, a rendezvény már a délutáni órákban kezdetét veszi. A Powerman 5000 öt órakor kezd, a Battlecross valamivel hat óra után lép színpadra. A Megadeth távolmaradása miatt társ-főzenekarrá avanzsált Rob Zombie és csapata háromnegyed nyolctól lesz látható, a Limp Bizkit pedig fél tíztől várhatóan 11 óráig játszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!