Zalaszombatfa

2017.01.09. 16:26

Készen áll a turistaház

Zalaszombatfa – Továbbra is a turizmus fejlesztése, a látogatóknak a környékre csábítása a cél a hetési faluban.

Korosa Titanilla

Az elmúlt évben szinte teljesen felújították a turistaházat. A falu határának közelében két épület fogadja a látogatókat, egyik maga a szálláshely, a másikban található az ebédlő, valamint egy hetési szőttesekből összeállított állandó kiállítás.

– Elkészült a festés, járólapozás, megújult a vizesblokk, vásároltunk új ágyakat, így 24 férőhelyes lett a turistaház, de bővítettük a berendezést tűzhellyel és mosógéppel is. A legutóbbi munkálatok keretében elkészült a tárolóhelyiség, mintegy 800 ezer forint költséggel, mindezt a turizmus erősítése miatt. Sikerült is növelni az ebből származó bevételeinket tavaly. – foglalta össze Szabó Zoltán polgármester.

Szabó Zoltán mutatja az épület hátsó részéhez hozzáépített újonnan készült tárolóhelyiséget

Több rendezvényen is népszerűsítették a települést, illetve helyben is szerveztek kiállítást, adventi gyertyagyújtást, gyöngybagoly bemutatót, idősek napját. Bekapcsolódtak a Hetés vendégül lát! programjába, illetve a Magyar Kolping Ifjúság képviselői is itt tartották országos találkozójukat. Emellett virágládákat vásároltak a faluszépítésére, valamint a településen élő művészházaspár, Balog Anita és Árvay László felújították a település köszöntő tábláját.

– Legnagyobb tervünk erre az évre egy külső, fedett rendezvénytér kialakítása a közösségi ház mellett, ami szintén a falusi turizmus fejlesztését szolgálja – zárta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!