Zalaszentjakab

2014.06.18. 18:20

Méteres gaztenger Zalaszentjakabon

A településen, a Hunyadi utcában élő olvasónk, Zsohár Imre azzal kereste meg lapunkat, hogy az utca környezete igencsak rendezetlen, az út mentét ugyanis méteres gaz „díszíti”

Horváth-Balogh Attila

– Nézzék meg, ehhez szerintem nem kell semmilyen kommentár – fogadott minket a helyszínen a férfi. – A falu főutcájától a vasútállomásig terjedő útszakasz mellett található területen égig ér a gaz. A növények már benőtték a vizesárkot is, így nagy esőzés esetén – mivel a mi házunk előtti terület a szakasz legmélyebben fekvő pontja – bizony, áll a víz az úttesten. Azt gondolom, hogy ezekre a problémákra most már kellene valamilyen megoldást találni...

Zsohár Imre a gaztengert mutatja. A problémára azóta részben megoldás született, reméljük, a munkálatok folytatódnak (Fotó: Szakony Attila)

Kérdésünkre a falu polgármestere, Molnár József elmondta: a kérdéses terület a közútkezelőé, az önkormányzat ennek ellenére bizonyos időközönként lenyírja a füvet az út és az árok között.

Megkerestük az ügyben a MÁV Zrt.-t és a Magyar Köz-utat is. Érdeklődésünkre a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága azt a választ adta, hogy a zalaszentjakabi vasútállomás első vágánya és az E.ON távvezeték közé eső terület valóban a MÁV Zrt. tulajdona. A közeli vasúti átjáró kaszálása már megtörtént, az állomásépület közelében pedig hamarosan elvégzik a gyomok irtását.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője pedig megkeresésünkre válaszában azt írta: a vasútállomáshoz vezető út valóban a társaság kezelésében van, de – mivel belterületi útszakaszról van szó – általánosságban a kaszálást nem ők végzik.

Megkeresésünk nyomán azonban a nagykanizsai üzemmérnökség helyszíni szemlét tartott és a közeljövőben betervezték az út menti földpadka nyesését, illetve az árok tisztítását, kaszálását, az úgynevezett űrszelvénybe benőtt bokrok eltávolítását. Pécsi Norbert azt is hozzátette: a település polgármesterével egyeztetnek a rendszeres kaszálást illetően, hiszen ha azt a Magyar Közút végzi, úgy évente csak kétszeri padka és egyszeri rézsűkaszálásra tudnak sort keríteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!