Zalaszentiván

2015.04.10. 16:13

A lelkipásztor köszöntése - Hálaadó szentmisén ünnepelték a 80 éves Sömenek Istvánt

Zalaszentiván - Húsvét hétfőn ünneplőbe öltözött a falu temploma, ahol az emberek köszönteni gyűltek össze: Sömenek István érseki tanácsos, plébániai kormányzó ekkor ünnepelte 80. születésnapját.

Civil Tudósítónktól

Majd félezren érkeztek a jeles eseményre, és zengtek hálaadó énekeket a szentmisén, amely a Pápai- és a Magyar Himnusz közös éneklésével ért véget. Aztán elsőként Dormán Miklós, Zalaszentiván polgármestere köszöntötte az ünnepeltet.

– Az Istentől kapott életajándék köszönetéről egyetlen napon sem mondhatunk le, főleg, ha egy értékes, termékeny és lélekben gazdag nyolc évtizedre tekintünk vissza – kezdte Dormán Miklós. – A papi szolgálat egy életre szóló meghívást és elhivatottságot jelent. Hirdetni az Úr igéjét, vezetni és együtt tartani a nyájat, a kereszteléstől a búcsúztatásig. Buzdítani és vigasztalni a rászorulókat, megtartani a templom rendjét, és nem ritkán megvédeni a nyájat – nem is annyira a rárontó vadaktól, mint a báránybőrbe bújt ordasok és hamis próféták fondorlatától.

Sömenek István plébános a hálaadó szentmisére összegyűlt hívek körében. Életen át tartó szolgálat Fotó: Horváth László

A helyi általános iskola énekkara, Virrasztóné Kondor Edit vezetésével dicsőítő énekeket adott elő; Szakos Klaudia tanuló szavalattal kedveskedett, Kondor Anita énekével tette színesebbé az ünnepet. Istenes Györgyné az egyházközség és a Mária Légió nevében köszöntötte Sömenek Istvánt, a Tőzike Népdalkör megzenésített verset énekelt.

Sömenek István 1935. április 6-án született Rábatótfalun. 1960. június 25-én szentelték pappá. Pályafutása során 54 éven át szolgálta hat zalai falu híveit, templomépítőként is ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!