Zalaszentiván

2010.05.17. 11:09

Zalaszentivánon 11 gyermek járult először szentáldozáshoz

Halk morajlás szűrődött ki a zalaszentiváni plébánia-templomból május 16-án, vasárnap Jézus mennybemenetelének ünnepén. Tizenegy gyermek készülődött első szentáldozására, s velük együtt ünnepeltek szüleik, testvéreik, szeretteik.

Horváth László

Az ünnepi szentmisén, melyet Sömenek István érseki tanácsos mutatott be, tizenegy harmadik osztályos tanuló járult első szentáldozáshoz. Az ünnepi szentmisén, a hozzátartozókon kívül részt vett Dormán Miklós polgármester, Sebestyén Miklósné pedagógus és Lolbertné T. Anna, a kisdiákok osztályfőnöke.

A gyermekek áldozás előtt és után versekkel köszöntötték a lelkükbe-testükbe költözött Oltáriszentséget; imádkoztak szüleikért, testvéreikért. S egyik versben elhangzott: „ az oltárnál a pap felénk fordult, csengettyű csengett, s fénylett, mint a menny a pap kezében az aranykehely, aztán felmutatta Jézust csendesen ”

A szentmise végén a gyermekek virágcsokorral köszönték meg nevelőik eddigi munkáját, majd pedig szeretetlakoma várta az elsőáldozókat.







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!