Zalaszentgrót

2014.06.18. 10:00

Zalavölgyi Kultúrtivornya egy héten át

Gyermekek. fiatalok, felnőttek,és idősek, azaz minden korosztály számára jó szórakozást, számos programot kínál a hétvégén kezdődő Zalavölgyi Kultúrtivornya.

Sámel József

A szervező Szentgróti Lokálpatrióta Egyesület következőképpen fogalmazta meg a rendezvény céljait: „Egyesületünk célja ebben az évben is változatlan: a hagyományos rendszerességgel megrendezésre kerülő fesztivállal szeretnénk elérni, hogy minden réteg és korosztály megtalálhassa a számára legmegfelelőbb színházi, zenei, képzőművészeti eseményeket, és nem utolsósorban szórakozási lehetőségeket. Éppen ezért úgy válogattuk össze az egy hétig tartó fesztivál programját, hogy felnőttek és gyerekek, komolyságot és vidámságot kedvelők egyaránt találhassanak, olyan programokat, amelyek emlékezetükben kedves emlékként később is megmarad. Az elmúlt évben megújult Szent István tér méltó környezetet és helyszíneket biztosít a fesztivál számára, amely programjaival a Kiskastély udvarából, immáron a Zalaszentgrót városát egy hétre fesztiválvárossá varázsolhatja.”

Egy éve a nyolcadik kultúrtivornyán a kick-box bemutató is látványos programot kínált (Fotó: A szerző)

Máté P. Gábor, a Szentgróti Lokálpatrióta Egyesület elnöke elmondta: bár kevesebb pályázati pénzt sikerült elnyerniük, a rendezvénysorozatot – a két alelnök, Baracskai Valéria és Kocsi Tamás, valamint a tagok segítségével – úgy állították össze, hogy az a hét minden napján érdekes programot biztosítson az érdeklődők számára.

– A családiasság, a kellemes és érdeklődésre számot tartó események szervezése volt az elsődleges cél – fogalmazott. – A lehetőségek minden terét megcéloztuk, színpadi produkciók, koncertek, bemutatók egyaránt szerepelnek a június 21-29 közötti rendezvényen. Tény: a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Zalavölgyi Kultúrtivornya az elmúlt években kinőtte magát, esztendőről esztendőre egyre több érdeklődőt vonzott. Azt hiszem, a létszám két-három éve beállt, e tekintetben idén sem számítunk változásra. Szeretnénk ugyanakkor elérni, hogy minden program jó hangulatú legyen, s a Templom téren, illetve a Ligetben zajló rendezvényekre a vidám nyüzsgés legyen jellemző. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy gondolom, ez egyáltalán nem nehezen megvalósítható cél. Bízom benne, hogy – amint az elmúlt években is nem csupán Zalaszentgrótról, hanem a környékről is nagy számban érkeznek érdeklődők a kultúrtivornyára.

Ami egyébként valóban számos érdekességet kínál. Amolyan előprogramként szombaton rendezik meg a Tivornya úszóversenyt a Szent Gróth termálfürdőben, majd vasárnap biciklitúra várja a bringásokat. Hétfőn Hangácsi Marcsi koncertjére lesz a Fiáker vendéglőben, kedden táncszínházi előadásra és Babarczi Bulcsú fellépésére kerül sor a Városi Művelődési Központban. Szerdán táncház lesz a tekenyei kultúrházban, s Rudán Joe koncertezik Zalaszentgróton.

Csütörtökön a Malom keverőben Szentgrót régen és ma címmel kiállítást nyitnak, majd a Szomorú vasárnap című színházi előadásra várják a nézőket. Dóka Éva borestje, Laposa Julcsi zenei előadása, Dávid Roland koncertje után pénteken Dombóvári István és Benk Dénes humorista estje, valamint Torres Dani és a Circus Trio Rockabilly koncertje várja a vendégeket. Mindazon túl, hogy helyi termékek bemutatójára és a pálinkakészítéssel kapcsolatos előadásra is sor kerül.

A szombati programban egyebek mellett a hazatérők olimpiájára, Csuti Tibor fazekas bemutatójára, a Parkour Free Run interaktív, akrobatikus előadására, a Rouge és a Hard Chors, illetve a Roy és Ádám Trió, valamint a The Bars koncertjére kerül sor. Vasárnap keverékkutya szépségverseny, Rudi bohóc műsora, bűvész-show, a Megafaktor térségi tehetségkutató döntője, majd a Kriszti és a Magyarucca koncertje szerepel a prog-ramban. A Zalavölgyi Kultúrtivornya résztvevőit pénteken véradás is várja a Városi Művelődési Központban. A gyermekek számára külön programokat szerveznek.

Máté P. Gábor azt mondja, a liget idén is benépesül, az érdeklődőket számos bemutató, koncert, előadás, azaz élmény várja

– Úgy gondolom, a rendezvény múltja, a hangulatos helyszínek, valamint a változatos programok, minden korosztály számára élvezetes időtöltést kínálnak - tette hozzá Máté P. Gábor, megjegyezve: bízik abban, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan sikeres lesz a kilencedik Zalavölgyi Kultúrtivornya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!