Zalaszentgrót

2014.05.06. 10:51

Matematika érettségi Zalaszentgróton

Megoldható volt a feladatsor – fogalmaztak kedden szinte egyöntetűen a matematika érettségi után a zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium végzős diákjai. Az intézményben huszonhatan fogtak neki a tételek kidolgozásának, ketten már korábban megszerezték a matematika érettségit, mégpedig jó eredménnyel.

Sámel József

-Kis iskola vagyunk, tényleg családias a hangulat, ami azt is jelenti, hogy egy-egy diákra nagyobb figyelmet, több időt tudunk fordítani, ha éppen nem ért valamit, vagy nehezebben megy neki a téma. Igaz ez a matematikára is – fogalmazott Beke László igazgató, megjegyezve: céljuk, hogy megfelelő tudással, képességeik alapján mindenkit eljuttassanak a sikeres érettségiig.

Erdősné Kiss Csilla tanárnő az írásbeli vizsga befejezése után érdeklődésünkre úgy nyilatkozott, hogy első olvasatban könnyűnek tűnt a feladatsor.

-Az első fele nem okozott problémát, a típusfeladatokat ismerték, tudták a gyerekek. Gyakoroltunk ilyeneket szép számmal, s nem egy a témazáróban is szerepelt – mondta. – A második rész már tartalmazott néhány nehezebb példát, abban a sorban már a jobbak is csemegézhettek. Úgy gondolom, hogy rendben lesz a matematika érettségi.

Németh Béláné tanárnő és Kusztor Eszter

Katona László hasonlóképpen vélekedett.

-Négy év bőven elegendő volt ahhoz, hogy meg tudjunk írni egy ilyen matek érettségit, ami szerintem a tudásunknak pont megfelelő volt. Meg lehetett oldani, nem volt vele probléma – fogalmazott. – Persze gyakoroltunk eleget, órán és otthon is, a házi feladatokkal és egyéb példákkal. Amikor egyébként megláttam a feladatsort, azt mondtam magamban: száz százalékos lesz a dolgozatom. Aztán, amikor jobban megnéztem, akkor már nem egészen így gondoltam. Szerintem négyes lesz, de bízom a jobb jegyben is.

Nyitrai Bence, Katona László, Erdősné Kiss Csilla, Kusztor Eszter, Badics Stefánia

A feladatsor első részének láttán Balázs Róbert János is megörült.

-Amikor azonban tovább lapoztam, már nem örültem annyira, egyre nehezebbé váltak a példák – mondta. – Szomorkodásra nincs ok, négyesre számítok. Persze izgultam, mint minden hasonló felmérés előtt, de az idő elég volt, s koncentráltam a feladatokra. A matematikát egyébként valamikor nagyon szerettem, ám rendőri pályára megyek, ahol elsősorban a magyar és a történelem számít, e két tantárgyra helyeztem a hangsúlyt a tanulásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!