Zalaszentgrót

2014.04.15. 09:10

Zalaszentgrót város borait is kiválasztották a versenyen

Zalaszentgrót - Az értékelt borok méltóak arra, hogy a vendégek asztalára kerüljenek - hangzott el a Zalai Borút Egyesület 16. versenyén.

Sámel József

- A megmérettetésünk rangos esemény a borászok körében - fogalmazott Szőkéné Hajduk Andrea, az egyesület elnöke, akitől megtudtuk: a versenyre százegy fehér, harmincegy vörös, tizenegy rosé bort és egy pezsgőt nevezett összesen hatvannégy gazda. Dr. Pálfi Dénes kertészmérnök, az egyesület fővédnöke és Baracskai József polgármester köszöntő beszédében méltatta a zalai borokat.

Páli Lajos és dr. Kántor Mónika is bírált a Zalai Borút Egyesület hagyományos megmérettetésén (Fotó: A szerző)

A megmérettetésen harmincöt arany, hatvanhét ezüst, harminckettő bronz elismerést ítéltek oda, nyolc bor pedig oklevél minősítést kapott. Döntésük szerint a Zalai Borút Egyesület idei fehér bora a csáfordi Vinum Veress Pincészet 2002-es késői olaszrizlingje lett, a vörösek közül a nagyradai Cezar Vinery Pincészet 2012-es Cabernet Sauvignon bora kapta a nagydíjat. Az elismeréseket egyébként május 8-án szakmai napon adják majd át.

Kiválasztották Zalaszentgrót borait is. A fehérek között szintén a Vinum Veress pincészet bora lett a kiválasztott, a vöröseknél Keszler Viktor Cabernet Sauvignon - Merlotja, a rosé kategóriában Dóka Éva Pinot Noir bora kapta e díjat.

 

Ezek is érdekelhetik