Zalaszentgrót

2014.03.15. 12:40

Bem apóra is emlékeztek

Zalaszentgrót - Huszárok felvonulással kezdődött, s szoboravatással folytatódott szombaton a városi ünnepség.

Sámel József

A Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium Csány-épületénél felavatták Bem József szobrát, melyet - a haza bölcse dombormű avatását követően - Túri Török Tibor keszthelyi alkotó, szépmíves ajánlott fel a városnak.

Bem József felavatott szobra mellett az alkotó, Túri Török Tibor, Baracskai József polgármester és Beke László igazgató. Fotó: Sámel József

A forradalom egykori tábornoka életének felidézését követően az ünnepség a Hősök emlékművénél folytatódott, ahol Baracskai József polgármester egyetértést hangsúlyozó és szorgalmazó köszöntője után Marancsics Fanni, a Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium diákja mondott beszédet. Az 1848/49-es eseményeket, azok mára vonatkozó hatásait felidézve méltatta a forradalmi és szabadságharc résztvevőinek hősiességét, önfeláldozását. Szólt a fiatalság egykori és jelenlegi szerepéről, arról, hogy azok tettekben és az emlékezésben miként nyilvánulnak meg. Szavait követően az intézmény diákjai adtak műsort, majd a megemlékezést koszorúzás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!