Zalaszentbalázs

2016.05.01. 11:47

Megbecsülik a településen a szépkorúakat

Zalaszentbalázs – A legfiatalabbak kulturális műsorával köszöntötte a dél-zalai település idős lakóit a művelődési házban az önkormányzat nemrég.

Benedek Bálint

A 824 fős községben közel 170 fő 65 év feletti lakost vártak a bensőséges ünnepségre. Hencsei Margit polgármester köszöntőjében arról beszélt: mennyire fontos, hogy kifejezzük megbecsülésünket azok iránt, akik a munkában eltöltött évek után most köztünk élnek.

– A törődés kötelességünk, jó lenne, ha az év minden napján ugyanilyen figyelmet fordítanánk az idősekre – fogalmazott köszöntőjében Hencsei Margit. – Az önkormányzat mindent megtesz lakosaiért és az idősekre különösen ügyel. Az orvosi rendelő teljes felújítására adtunk be pályázatot, ha az elképzeléseink teljesülnek, akkor akadálymentes lesz az épület.

Az ünnepségen a legidősebbeket is köszöntötte a polgármester. A 89 éves Gécsek Istvánné, Rozi néni a „csúcstartó”, ám ő betegsége miatt nem tudott jelen lenni. A 85 éves Domina Márton és a vele egyidős Hajmás István viszont még jó egészségnek örvend. A kulturális műsorban nagy sikert aratott az óvodások műsora, majd a helyi népdalkör és a Vasasok Nótaköre szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!