Zalalövő

2015.04.09. 15:48

Két napos lesz az idei Zala Menti Napok

Zalalövő - A korábbi évekhez képest rövidebb lesz, s tartalmában is változik a Zala Menti Napok programsorozata.

Gyuricza Ferenc

Erről döntött legutóbbi testületi ülésén a kisváros önkormányzata. A rendezvény időpontja viszont továbbra is augusztus marad, a nyári hónap harmadik hétvégéjén rendezik meg a turisztikai szempontból is kiemelten fontos fesztivált.

A város kulturális életében meghatározó programnak már 32. alkalommal ad helyet Zalalövő. A Zala Menti Napok rendezvényeit koordináló Salla Művelődési Központ javaslata alapján 2015-ben néhány változásra kerül sor. Ezek közül a legjelentősebb, hogy az eddigi három helyett idén már csupán kétnapos lesz a fesztivál, ám a péntek esti bált továbbra is javasolják megszervezni. Az időtartam csökkentésének fő oka a pénteki nap kihasználatlansága volt, emellett költségvetési szempontok miatt is indokoltnak tartották a pénteki programok elhagyását.

Tartalmi változások is várhatóak, a művelődési központ javaslata alapján a város főutcáján megszüntetik a kirakodó vásárt, s a színvonalasabb, értékesebb kínálat érdekében az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektetnének a kézműves utcára, s párhuzamosan gasztronómia bemutatóval bővítenék a vendéglátók kínálatát.

A téma kapcsán Pintér Antal, a város polgármestere arról is beszélt lapunknak, hogy mindezek mellett a római korig visszanyúló múlt hangsúlyozásával szeretnék a fesztivál arculatát erősíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!