Zalalövő

2015.01.12. 17:20

Újból pályázni kell a szennyvíztelep felújítására

Zalalövő - Idén már nem valósulhat meg a szennyvíztelep felújítása, csak később, a 2014 és 2020 közötti uniós időszak pályázati forrásaiból.

Szabó Judit

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. a közelmúltban tájékoztatta az önkormányzatot, hogy visszavonja a szennyvíztelep felújítására beadott pályázatot. A tervekben az szerepelt, hogy még az előző európai uniós ciklus forrásaiból felújítják a zalalövői tisztítóművet. Ennek fontosságáról már sokszor írtunk: a kapacitása nem megfelelő, és a határértékeket meghaladó szennyezőanyagok kerülnek a telepről a Zala folyóba. Régóta így van ez, a környezetvédelmi hatóság már többször intézkedett az ügyben.

Korábbi felvétel a telepről. Régóta tervezik a korszerűsítést. Fotó: Archív

A programiroda közölte: már nincs idő arra, hogy a 2007 és 2013 közötti európai költségvetési időszak forrásaiból korszerűsítsék a szennyvíztelepet. Ezért elálltak a pályázattól, amelyet újból benyújtanak a következő finanszírozási ciklusban. Az önkormányzatot arról is tájékoztatták, hogy a KEHOP programból lehet majd támogatást igényelni. Ezúttal együtt kezelhetik az előkészítési és a megvalósítási szakaszt, így nem szenved jelentős késést a beruházás, írták levelükben. A felújítással kapcsolatos eddigi dokumentumokat át kell dolgozni az új támogatási program elvárásainak megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!