Zalalövő

2014.11.03. 13:35

Erdélyi gyerekeknek vittek adományokat

Zalalövő - A zalalövői Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület 5. éve szervezte meg adománygyűjtő akcióját az Erdélyben működő Szent Ferenc Alapítvány javára.

Magyar Hajnalka

A gyűjtés minden eddiginél sikeresebb volt, hiszen a számos zalai és vasi adománygyűjtő pont mellett az egyesület egy jótékonysági bált is szervezett.

A nagy érékű adományokat az október 23-i hosszú hétvégén szállította ki az egyesület a Böjte Csaba alapította gyermekotthonokba egy kirándulás keretében. A 35 fős csoportnak lehetősége volt megismerni az alapítványi házak működését is.

– Ezt azért tartjuk fontosnak, hogy a támogatók megismerhessék azt a környezetet, ahová az adományok kerülnek, lássák, hogy jó célt szolgálnak – mondja Csonka Ferenc, az egyesület elnöke.

A népes csoport Gyulafehérváron, útban Torockó felé. Fotó: Kerecsen Egyesület

Az adományok döntően tisztító és tisztálkodási szerekből, valamint tartós élelmiszerekből álltak, ezekre ugyanis nagyobb szükségük van a gyerekeknek, mint ruhára, játékra, édességre.

– A nagylelkű adományozóknak köszönhetően több mint másfél tonnányi adományt tudtunk kiszállítani – folytatja Csonka Ferenc. – Többek között 520 liter mosószert, mosóport, tisztítószert, tisztálkodási szereket, tisztasági betétet, cukrot, lisztet, száraztésztát, étolajat, almát, WC-papírt, papír zsebkendőt vittünk.

Újdonság, hogy immár az alapítvány három otthonába kerültek adományok. Dévára, a Magyarok Nagyasszonya Gyermekvédelmi Központba, ahol több mint 200 gyermek lakik, Torockóra, a Kis Szent Teréz Gyermekotthonba, illetve Szászvárosba, ahonnan az Őrségi Nemzeti Parkkal közösen szervezett nyári táborba is érkeztek hátrányos helyzetű gyermekek.

Az adományokat mindhárom helyen szeretettel fogadták, az egyesület hálás minden támogatónak, adományázónak, s bízik a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!