Zalakomár

2017.07.02. 14:35

A megbecsült lokálpatrióták áldozatos munkájukért vehettek át díjat

ZALAKOMÁR A közösségért végzett áldozatos tevékenységért kitüntető címeket is átadtak szombaton a falunapon.

Benedek Bálint

Zalakomár életébe és fejlődésébe Csárdi Tamás polgármester adott betekintést megnyitó beszédében.

- A mezőgazdasági közmunka program kiválóan halad, az eddigi területet megnégyszereztük, a projekt keretében pedig egy új traktorral bővült a géppark - fogalmazott a településvezető. - A belterületi utak és járdák karbantartása is kiválóan halad, az év végéig új szakaszok frissülhetnek fel.

Csárdi Tamás hozzátette: a IV. Béla utca útburkolata teljes hosszában cserére szorul, ahogy az Ifjúság útja is. Ezeket önerőből és pályázati forrásból szeretnék felújítani.

A kitüntettek és családtagjaik. Balról, első sor: Heftyné Fekete Júlia, Lakner Lajos, Juhász Rózsa. Második sor: B. Szabó Péter, Georg Paul Hefty, Csipkés Attila, Csárdi Tamás és Cseresnyés Péter államtitkár Fotó: Szakony Attila

A településen évek óta megbecsülik a lokálpatrióták áldozatvállalását elismerések átadásával is. Ezúttal Lakner Lajos nyugalmazott iskolaigazgató a településen végzett több évtizeden át tartó kiemelkedő pedagógiai munkájáért, valamint Zalakomár önkormányzatában vállalt tevékenységéért kapott kitüntetést. Rajta kívül posztumusz elismerésben részesült a 2016-ban elhunyt Böröcz József, aki a dél-zalai faluból indult el, s a svájci keresztény magyar munkavállalók szövetségében a honfitársai boldogulását segítette.

A szervezet vezetői és a leszármazottak közösen vették át a díjat.

- A társaság 1957-ben alakult a magyar menekültek megsegítésére - mondta B. Szabó Péter elnök. - Manapság szociális és karitatív tevékenységet végzünk. A legfontosabb feladatunk a magyarok boldogulásának, a beilleszkedésnek az elősegítése, valamint a jogi tanácsadás.

Kiemelte: ezekben a feladatokban Böröcz József központi szerepet vállalt, hiszen remek kapcsolatain keresztül mindent megtett azért, hogy segítsen a nehéz helyzetben lévőkön.

- Nem feledkezett meg a gyökereiről, olyannyira kötődött a szülőföldjéhez, hogy a feleségével együtt ezen a településen nyugszik - tette hozzá. - Örülünk annak, hogy ezt a kivételes embert elismerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!