Zalakaros

2014.07.02. 15:25

Diákok és rendőrök járőröznek Karoson

Zalakaros - Szerdán immár 10. alkalommal kezdte meg nyári működését a strand területén a bűnmegelőzési iroda.

Pásztor András

A szerdai megnyitón Szukics Ferenc, megyei rendőrkapitány elmondta: nagy figyelmet fordítanak a kiemelt idegenforgalmi övezetekben a szubjektív biztonságérzet erősítésére, ezért július 2-tól augusztus 24-ig hivatásos rendőrök felügyelete mellett, 52 diák közreműködésével végzik a bűnmegelőzési munkát Zalakaroson. A kortárssegítő fiatalok a strandon és a belvárosi parkolókban segítik a hivatásos rendőrök munkáját, a járőrözés mellett, felhívják a turisták figyelmét vagyontárgyaik védelmére.

A megnyitón dr. Molnár József, kanizsai rendőrkapitány arról beszélt, hogy a bűnmegelőzési iroda működése óta minimálisra csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma, az elmúlt évekbe sem autófeltörés, sem nagy értékű lopás nem történt a nyári időszakban Karoson.

A zalakarosi bűnmegelőzési iroda megnyitóján Szukics Ferenc (jobbról) megyei rendőrfőkapitány is megjelent (Fotó: Szakony Attila)

Kötő Attila, Zalakaros alpolgármestere ezúttal is köszönetét fejezte ki a rendőrségnek, amiért a nyári hónapokban megerősített szolgálattal járőröznek a településen. Mint azt az alpolgármester hangsúlyozta: a város önkormányzatának roppant fontos a vendégek biztonságérzete, s ezért anyagi áldozatot is vállal a település.

Mint kiderült: a közelmúltban befejeződött kortárssegítők táborának megrendezéséhez, illetve a készenléti rendőrség embereinek nyári ellátásáról is Karos gondoskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!