Zalakaros

2014.05.19. 16:30

Részben saját erőből fedezik a folytatást

Zalakaros - A Belügyminisztérium nem támogatta az önkormányzat Startmunka közút-karbantartási programjának pályázatát, ezért a városnak részben saját költségvetésből kell biztosítania forrást a tavalyelőtt megkezdett térkövezéshez.

Horváth-Balogh Attila

A témával a képviselő-testület is foglalkozott. Az előterjesztésben az olvasható, hogy a Startmunka-program keretében beadott közút-karbantartási pályázatukat a Belügyminisztérium elutasította úgy a bér-, mint a dologi költségek vonatkozásában. A 100 százalékos központi támogatás nélkül azonban a város nem tudja megvalósítani az idei évre betervezett 2000 négyzetméter nagyságú közterület-karbantartási munkákat. Viszont valamicskét mégis szeretnének haladni, a korábbi évekhez hasonlóan költséghatékony módon, a maguk gyártotta térkövek felhasználásával Novák Ferenc polgármester elmondta: a képviselő-testület a munka folytatása érdekében ezért úgy határozott, hogy a termáltó és ökopart működtetésének 8 milliós tartalékból 6 milliót erre a feladatra csoportosít át, egyúttal az elutasítás ellen fellebbezést nyújt be. Némileg enyhít a helyzeten, hogy a munkaügyi központ 6 fő közfoglalkoztatott bérének 70 százalékos mértékéig támogatja a programot. (Hozzátartozik az igazsághoz, hogy tavaly 24 fő dolgozott ebben a projektben.) A polgármester azt reméli, hogy az év folyamán indul újabb pályázható közmunka-program.

Januárban készült felvételünkön a munkások éppen anyagot töltenek a térkőgyártó-gépbe. Folytatni szeretnék a programot ( Fotó: Archív/Szakony Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!