Zalakaros

2013.09.29. 07:36

Lengyel dallamok Zalakaroson (fotókkal)

Zalakaros - Lengyel vendégek örvendeztették meg vidám énekükkel a fürdőváros lakosságát a Lengyel-Magyar Dalos Találkozón a hétvégén.

Ziegler Anita

Már pénteken megérkeztek a lengyel vendégek Olesno-ból, ekkor a Zalakarosi Általános Iskolában adjanak koncertet a Zalakarosi Női Kar, valamint a Zalakarosi Dalárda Vegyeskar közreműködésével. Szombaton sem maradtak dal nélkül a zalakarosiak, ekkor a fedett fürdő aulája zengett a vidám dallamoktól.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere elmondta, szoros kulturális, gazdasági és természetesen baráti kapcsolatokat ápolnak Olesno városával.

- Olesno Zalakaros lengyel partnertelepülése, a kórus pedig a kulturális küldöttséggel érkezett városunkba. Az énekkarban 28 magasan képzett előadó énekel, elsősorban egyházi és népdalokat hallhatunk tőlük. A fellépést követően a szentmisére is ellátogatnak, majd a városházában látjuk vendégül az énekkar tagjait. Szoros kapcsolatot ápolunk a húszezer lakosú Olesno-val, amely részben német hagyományokat ápoló, vallásos közösség - tudtuk meg.

A különleges kapcsolat pedig nem szakad meg, október 21-én magyar küldöttség viszonozza a látogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!