Zalakaros

2013.01.07. 19:26

Az iskola ment, a sportudvar maradt

Zalakaros - A képviselő-testület a Közösségi Ház kezelésébe adta az iskola mellett kialakított sportudvart. A lépésre az oktatási intézmény állami fenntartásba vétele miatt volt szükség.

Horváth-Balogh Attila

A fürdőváros képviselő-testülete december 17-ei ülésén foglalkozott a témával. Nemrég számoltunk be róla: a sportudvarban pályázati pénzből, többmilliós beruházással két sportpálya épült. Az egyik egy többfunkciós, műanyag borítású pálya, mely kézi- és kosárlabdázásra, illetve teniszezésre is alkalmas, a másik, műfüves pályán pedig a bőrt rúghatják a gyerekek. Mint azt Novák Ferenc polgármestertől megtudtuk, már csak az új fejlesztések okán is fontos volt, hogy az önálló helyrajzi számon nyilvántartott települési sportudvar az általános iskola állami fenntartásba vétele után is önkormányzati kézben maradjon. A sportpályák karbantartási útmutatóit ugyanis nagyon szigorúan be kell tartani, ami a Közösségi Ház bevonásával lehetséges az iskola fenntartóváltása után. Annál is inkább, mert eddig is az intézmény szervezői szabályozták az iskola tornatermének tanítási időn kívüli használatát, ezért szerencsés, ha egy kézben van a koordináció. Hozzátette, az iskolások a továbbiakban is használhatják a sportudvar komplexumait.
A nemrég elkészült sportudvart eztán is használhatják (Fotó: Archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!