Zalaegerszeg

2015.02.09. 13:53

EZE: Fájdalom, de muszáj

Zalaegerszeg - Fájdalom, hogy be kell vezetni egy új adót, de muszáj, mondta dr. Kocsis Gyula a hétfői sajtótájékoztatóján.

Szabó Judit

Várhatóan építményadót vezet be az önkormányzat júliustól, amely a tervek szerint a vállalkozókat érinti. Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület elnöke és önkormányzati képviselője elmondta, hogy az új közteher hírét erős ellenszenvvel fogadták a vállalkozók, „kicsapta náluk a biztosítékot". Ugyanakkor muszáj bevezetni az adót, hangsúlyozta dr. Kocsis Gyula, aki egyébként tartózkodott, amikor a városi költségvetésről, s egy új adónemről szavazott a közgyűlés.

A városi intézményeket érintő tízszázalékos költségcsökkentésről úgy vélekedett, azzal egyetérteni nem lehet, legfeljebb tudomásul venni. Mint elhangzott: az intézmények már megkezdték a karcsúsító intézkedések végrehajtását, a lépések között létszámleépítések is lehetnek.

Dr. Kocsis Gyula arról is beszélt a tájékoztatón: minden fórumon igyekeznek elérni, hogy a hajdani zártkertek adásvételét megnehezítő országos szabályozást felülvizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!