Zalaegerszeg

2016.11.16. 16:35

Kötélugrók jubileuma

Zalaegerszeg - Húsz évvel ezelőtt, 1996 őszén az MTV által rendezett utolsó KI MIT TUD? egerszegi résztvevőinek szereplésétől volt hangos a város.

Civil Tudósítónktól

A városi, megyei, területi megmérettetések után a néptáncos Fitos Dezső, Mátyás István zongorista és három csoport folytathatta a felkészülést: a Dinamic Freeze, a Féltucat paródia és a Speed Kids csapata. A programot a televízió élő adásban közvetítette az Operettszínházból.

A Ki mit tud? döntőjébe került kötélugró csapatot Czotter Edina, Czotter Éva, Molnár Terézia és Nagy Ibolya alkotta Fotó: ZH-archív

A megmérettetésre augusztus 28 és november 16 között került sor, amelyet nagyszabású gála követett. Fitos Dezső a 3. elődöntőben tette le névjegyét, a csapatok közül a Dinamyk Freeze breaktáncosok mutatkoztak be sikerrel: Horváth Szilárd társaival továbbjutott a középdöntőbe. A 6. elődöntőben az egyéb kategóriában két egerszegi csapat küzdött: a Féltucat paródia, Oláh Tamás vezetésével és a Speed Kids kötélugrók, akiket én irányítottam. A döntőbe jutás a kötéltáncosoknak sikerült, az addig alig ismert kötélugrás meghódította az országot. Fordulónként 5 perces új koreográfiát kellett betanulni új zenére, ami nem kis feladatot jelentett a 11-15 éves leányok számára.

A jubileum alkalmából az akkori résztvevők november 19-én, szombaton 17 órától az O Connors Pubban elevenítik fel emlékeiket. Várják az 1996-os KI MIT TUD? televíziós vetélkedő résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!