Zalaegerszeg

2015.09.09. 13:14

Regisztrálni kell az 1 százalékért - Szeptember 30-ig, jogvesztő a határidő

Zalaegerszeg - Az a civil szervezet, amely 2016-ban is részesülni szeretne az 1 százalékos adófelajánlásokból és még nincs regisztrációja, ezt szeptember 30-ig teheti meg. A határidő jogvesztő.

Hajdu Péter

Idén szeptember 30-ig kell benyújtani elektronikusan a NAV-hoz a 15EGYREG nyomtatványt azoknak a civil szervezeteknek, amelyek 2016-ban is szeretnének az 1 százalékos felajánlásokból részesülni. A határidő ugyanis a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-a tájékoztatta lapunkat Kovács Mária, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának szóvivője.

- A határidő jogvesztő, aki idén elmulasztja a regisztrációt, az jövőre nem lehet kedvezményezett, és nem részesülhet a felajánlásokból - tájékoztatott a szóvivő, s felhívta a figyelmet: A NAV internetes honlapján a http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1 link alatt megtalálható az érvényesen regisztrált civil szervezetek listája, az abban szereplő szervezeteknek nem kell újabb regisztrációs kérelmet benyújtaniuk. Köztartozás esetén a NAV a felajánlott összeg megfelelő részét a köztartozás kiegyenlítésére átvezeti és a fennmaradó összeget kiutalja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!