Zalaegerszeg

2015.06.08. 17:26

Egészségnevelési hetet rendeztek az Öveges-iskolában

Zalaegerszeg - A megye számos iskolája csatlakozott az országos egészségnevelési program pályázati akcióihoz, köztük az andráshidai Öveges József Általános Iskola is.

Arany Horváth Zsuzsa

Már a múlt héten sok-sok tennivaló várta ebben a témakörben a diákokat, a program zárására tegnap került sor. Korábban a plakátkiállítás foglalkozott az egészség témakörével. A nemzeti egészségfejlesztési intézet és a KLIK konzorcium pályázatának jóvoltából Veszprémi Borbála gyógytornász vezetésével az Övegesben tegnap zenés bemelegítéssel indult a nap, majd az út az egészséghez jelszó jegyében sorversenyeket bonyolítottak le, tájékoztatott az intézmény helyettes vezetője, Salamon Edit. A folytatásban ételeket, italokat kóstolhattak a tanulók, közben fel kellett ismerniük, hogy a pálcikára vágott egészséges nassolnivaló milyen zöldségből készült és milyen mártogatós szószt kínálnak hozzá a felnőttek. Ehhez a programelemhez receptbörze is társult, amely biotermék bemutatóval egészült ki. Végvári Viktória dietetikus előadása bizonyította: egészséges táplálék fogyasztásával is lehet finomat enni, a cukros, sós nasik kicserélhetők jobbra.

Az alsó tagozatosok erőnléti állapotfelmérésen estek át, de láthattak baleseti szimulációt, valamint a közlekedési jelek, táblák felismerésében is jeleskedhettek.

A nap során a felnőtteket is várta az iskola, az ingyenes mérések után arra is buzdított a program, hogy minél többen adjanak vért. Erre a helyszínen lehetőség is nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!