Zalaegerszeg

2015.06.04. 18:36

Dr. Hoffmann Rózsa: most jön az érettségi reformja

Zalaegerszeg - A KDNP Zala megyei Választmánya kezdeményezésére a köznevelés aktuális feladatairól tartott lakossági fórumot a Mindszenty-iskolában csütörtökön dr. Hoffmann Rózsa országgyűlési képviselő.

Fincza Zsuzsa

– A 2010-14. évi köznevelési reform során nemcsak gyökeres átalakításokra került sor, hanem minden nagyon gyorsan történt, így még most, egy év után is sokak számára meg kell világítani, mit, miért változtattunk meg – magyarázta dr. Hoffmann Rózsa a fórum előtti sajtótájékoztatón. – Nem a közoktatásról – az csak egy szelete az egésznek – hanem a köznevelésről van szó, ami a gyermek személyisége egészének alakítására irányuló komplex tevékenység.

Hoffmann Rózsa a fórumon. Fotó: Pezzetta Umberto

A volt államtitkár a sikertörténetek közé sorolta a pedagógus-életpálya bevezetését, amelyet ez idáig egyetlen hivatás esetében sem sikerült még megvalósítani. A bevezetett szabályozásnak köszönhető a kiszámítható, minden korábbi mértéket meghaladó és a továbbiakban is folytatódó pedagógus béremelés és a megemelt követelményrendszer, amely újabb béremelésekkel jár. Ugyancsak bevált többek között a középiskolákban kötelező közösségi munka, amit sok fiatal az előírt 50 óra után is folytat.

– Most a legfontosabb teendő: előkészíteni az érettségi reformját – vázolta a politikus. – A jelenlegi rendszer legnagyobb hibája, hogy a követelményrendszere alacsony. Ha a munkálatok gyors ütemben haladnak, legkorábban 2017-ben indulhat meg az új érettségi rendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!