Zalaegerszeg

2015.04.18. 09:46

Focitorna, emléktábla, konferencia

Zalaegerszeg - A zalaegerszegi fiatalokat érintő kérdésekről tartott sajtótájékoztatót szombaton délelőtt a Fidesz-irodában Deák Milán, a Fidelitas zalai elnöke és Dén Dániel, az IKSZ (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség) helyi elnöke.

Arany Horváth Zsuzsa

Az eddigi tevékenységről és a jövőbeni tervekről szóló beszámolót  Bali Zoltán önkormányzati képviselő vezette fel.

Elhangzott, az ifjúsági szervezetek örömmel tapasztalják, hogy Zalaegerszeg város vezetése számít a véleményükre, a munkájukra, ezért is szeretnék visszaadni a felelős politizálás rangját. Arra törekszenek, hogy megkedveltessék a  fiatalokkal a politizálást, s a javítsák a politikai vitakultúrát.

Deák Milán elmondta, segíteni fogják a jövőben is az önkormányzat munkáját, s számos jótékonysági és sportprogramokat szerveznek. Ezek közül kiemelte az újranyitó strandra tervezett röplabda és lábtenisz bajnokságot.

Dén Dániel beszámolt arról, hogy részt vett a nemrégiben lezajlott országos tisztújító közgyűlésen, ahol jó példaként szerepelt Zalaegerszeg, mint olyan város, amely bevonja a fiatalokat a döntéselőkészítésbe és a városfejlesztési elképzelések kialakításába. A ifjú kereszténydemokraták ezekben a hetekben a tagtoborzásra fordítják energiájukat, majd augusztusban karitatív célú focitornát rendeznek, amelynek bevételét az olai templom mellé tervezett Mindszenty emlékpark javára ajánlják fel. Októberben a KDNP-vel közösen terveznek a Zalaegerszegen eltemetett Kovács Ferenc atya  tragikus sorsát és életútját feldolgozó konferenciát, valamint táblát is avatnának  az emlékére. Az ifjúsági szervezetek igyekeznek  szorosabbra fűzni  kapcsolataikat a FIVOSZ (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége) országos és helyi aktivistáival, hogy együtt segíthessék a fiatal vállalkozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!