Zalaegerszeg

2015.04.15. 17:25

Átvették a hatalmat - Fiatalok hete zajlik Egerszegen

Zalaegerszeg - A megyeszékhely felsőoktatási intézményeinek hallgatói és középiskolásai e héten szakmai programokkal, valamint laza sport- és szórakoztató rendezvényekkel várják a városbeli érdeklődőket.

Arany Horváth Zsuzsa

Mindennek jegyében tegnap a diákönkormányzat reggel átvette a hatalmat a városi képviselő-testülettől, s egészen délig magánál is tartotta. Mint Kövesi Csaba diákpolgármestertől az ezt követő sajtótájékoztatón megtudtuk, délelőtt a diákparlament és a diákközgyűlés több javaslatot megfogalmazott a felnőtt testület számára.

A Fiatalok hete rendezvénysorozat minden eseménye egyperces néma emlékezéssel kezdődik, a diákság e módon tiszteleg elhunyt társuk előtt.

A városi díszteremben a középiskolások ezután ünnepi diákközgyűlésen vitatták meg az elképzeléseiket. A város 130. évfordulóját is szóba hozták, majd ajánlást tettek a városi közgyűlésnek, hogy szorgalmazzák a díszterem épületének pincéjében működő pincesziget felújítását, s egy KRESZ park kialakítását a városban. Jelezték, hogy az extrém sportok művelésére alkalmas területet is szívesen fogadnának. Ismét részt vesznek a Tervezd a várost! programban, emellett idén is vállalják a szemétszedést és a virágültetést.

Az egészségügyis Cimbik: Nyilas Barbara, Némethy Nikolett, Imre Kristóf, Cserkuti Viktória,Vizsy Violetta. Ölben Karsai Dóra Fotó: Katona Tibor

A diákszervezet két köszönő elismerést adott át: Kiss Marianna tanárnőnek, a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola ifjúságvédelmi felelősének az eddig értük végzett munkájáért, Kósi Zsoltnak pedig az ifjúságot segítő civil szervezetekben kifejtett tevékenységéért. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a diákönkormányzat aktivitása mutatja, hogy a távolabbi jövőben jó kezekben lesz a város. Az extrém sportpálya az Alsóerdőn valósulhat meg az oda tervezett új szabadidő parkkal együtt, tette hozzá a polgármester.

Tegnapi főzők. Főiskolás HÖK csapat: Ruis Dóra, Bogár Adrienn, Gyulasi Csilla, Budai Bernadett, Kelemen Attila és Matoricz Melinda

A főiskolai hallgatók és a középiskolások szerdán főzőversenyen és sportvetélkedőkön fúzionáltak . A BGF gazdálkodási kara adott otthont a kötetlen együttlétnek.

Ma az Ady-, a Zrínyi-, a Kölcsey-, valamint a Csány-iskolában a foci, a kosár-, a röp- és kézilabdáé lesz a főszerep, pénteken pedig a sportcsarnokot szállja meg 24 órára a jövő nemzedék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!