Zalaegerszeg

2015.03.03. 19:35

Képességfelmérést tartottak a balett tanszakon

Zalaegerszeg - Képességfelmérő délutánt tartottak a balett tagozat iránt érdeklődő leendő első osztályosoknak a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Arany Horváth Zsuzsa

A 16 éve működő balett tanszakot vezető Stefán Gábor koreográfus mozgáskoordinációt is igénylő ritmikai gyakorlatokat kért a hatévesektől, megfigyelte a testalkatukat, s ízületeik hajlékonyságát. Kedvcsinálónak rövid bemutatót tartottak a nagyobb balettnövendékek. A tanulók előmenetelükről évente számot adnak a színházbeli gálaesten, ahol a szülők és rokonok is gyönyörködhetnek a kifinomult mozgásművészeti produkciókban. Ilyenkor Mozart, Csajkovszkij zenéjére készít egyéni koreográfiát a tanszakvezető. Idén az első osztályba 24 gyermeket vesznek fel.

Képünkön a nagyok (Varga Panna, Szabó Emese, Szabó Fanni, Varju Csenge, Dalla Lucche Lisa) és a felvételiző kicsik (Kovács Vivien, Kovács Hanna, Tóth Lorina, Németh Szófia, Szabó Vanda, Dudás Panna, Harangozó Zsófia) táncolnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!