Zalaegerszeg

2015.03.20. 14:34

Kékben az Öveges - víz világnap az andráshidai iskolában

Zalaegerszeg - Az egész hét a víz világnapja jegyében telt az Öveges József Általános Iskolában, a programsorozat pénteken teljesedett ki.

Magyar Hajnalka

A kitüntetett figyelem oka, hogy az intézmény 2012-ben elnyerte az ökoiskola címet, így kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatos nevelésre – mondja el Domján István iskolaigazgató, miközben a sportcsarnokban javában tartanak a vízzel és a benne élő állatokkal, növényekkel kapcsolatos ügyességi és kvíz versenyek. A játékban részt vesz az egész felső tagozat, mindenki a kék valamely árnyalatát viseli magán. Ezt megelőzően zajlott a városi ökonaphoz kapcsolódó víz világnapi verseny, amelyen mindkét felsős korcsoportban az iskola diákjai szerepeltek a legeredményesebben.

 

A hét során rajz és fotópályázat zajlott, szavalóversenyre, játékos vetélkedőkre nevezhettek a gyerekek. A Gébárti tóhoz és a Zala folyóhoz is ellátogattak, s a begyűjtött vízmintákat analizálták laborgyakorlat keretében.

Az alsó tagozatosok főként a kézműves tevékenységben merültek el, vízivilágot varázsolva az iskola folyosójára. A „tó" már kéken csillog a falon, s várja a benne élőket, akiket a gyerekek készítettek el. Az elsősök halakat, a másodikasok vízi növényeket, a harmadikasok békákat, a negyedikesek pedig vízi madarakat vágtak ki, színeztek, festettek, hajtogattak – tudjuk meg Mánfay Erzsébettől, aki a díszítésben jeleskedő 2.a osztályban tanít, és az alsós reál munkaközösség vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!