Zalaegerszeg

2015.03.23. 17:55

Gyűjtés a Czobor-hagyatékért

Zalaegerszeg - Ebédlőgarnitúra, könyvek, festmények, porcelánok. Mindez részét képezi Czobor Mátyás, Zalaegerszeg egykori polgármestere 1,65 millió forint értékű hagyatékának, amit közadakozásból vásárolna meg a Göcseji Múzeum.

Magyar Hajnalka

Lapunk médiatámogatóként segíti a gyűjtést. A relikviákat először a júniusi múzeumok éjszakáján mutatnák be a nagyközönségnek, később pedig a megújuló állandó kiállítás részét képeznék. Olvasóink azonban addig is bepillantást nyerhetnek a hagyatékba, ugyanis rendre bemutatunk belőle egy-egy tárgyat.

Ez alkalommal a pohárszéket. A polgári otthonok étkező garnitúráihoz kistálaló vagy pohárszék is tartozott. Alsó részében őrizték a keményített, simára vasalt damasztokat, szalvétákat, s egyéb asztalneműt. Tetejüket lerakóként használták. A Czobor család étkezőjének kistálalója egyajtós, belül kétpolcos szekrény, díszítése pedig a már bemutatott nagytálaló motívumait követi.

A múzeum számlát nyitott: 11749008-15433114-10130005

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!