Zalaegerszeg

2015.02.09. 16:35

Munkahely nincs, székház van

Zalaegerszeg, Budapest - Szeretnénk tisztán látni, a végére járni 600 millió forintos uniós támogatás sorsának, mondta hétfőn lapunknak telefonon Vajda László, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) és a Zalai Megyei Önkormányzat képviselője.

Arany Horváth Zsuzsa

Vajda László is részt vett azon a ORÖ közgyűlésen, amely hétfőn végül határozatképtelen lett. A roma résztvevők 600 millió forint uniós támogatás elköltéséről szerettek volna többet megtudni. Vajda László rendkívüli bizottság felállítását kezdeményezte, amely kivizsgálja az esetleges visszaéléseket.

Ismeretes, korábban az LMP-s Hadházy Ákos hívta a figyelmet, az ORÖ 600 millió forintot kapott a „Híd a munka világába – Szociális szövetkezetek" című uniós projektből. A dokumentumok szerint 28,7 millióért béreltek autókat fél évre, 31 millióért vettek irodabútorokat, 26 millióból újították fel az irodát. Többmilliós tanulmány született a toborzási eljárás kidolgozásáról, 19 milliót olyan tanulmányra költöttek, ami arról szól, hogy milyen szoftvereket kell beszerezniük. 31 millióért alakítottak ki számítógépes hálózatot, 21 millióért pedig 7 számítógépet vettek. A képviselők, mint Vajda László megerősítette, nem látnak bele az ORÖ gazdálkodásába.

Végül hétfőn a csonka közgyűlés az állítólag négyszáz millióért vásárolt irodához ment, ahol senkit nem találtak. Vajda László elmondta, az önkormányzat vagyonáért felelős vezető nem tudott kulcsot adni számukra, de bíztatta őket, menjenek csak oda, mert ott munkálatok folynak. A rendkívüli közgyűlés tagjai a helyszínen jelezték, tarthatatlannak gondolják, hogy a Gellérthegy tövében költ a program nagy értékű ingatlanra, illetve vidéken, például Pécsett, regionális irodákra, holott ez a forrás eddig senkinek sem biztosított munkalehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!