Zalaegerszeg

2015.01.16. 18:20

Tisztújítást tartott a megyeszékhelyi Honvédklub Egyesület

Zalaegerszeg - Értékelő és tisztújító közgyűlést tartott tegnap délután a Keresztury ÁMK-ban a Zalaegerszegi Honvédklub Egyesület.

Török József elnök beszámolójában az eredményeik között említette a honvéd emlékmű felújítását, és a katonai temetők rendszeres gondozását. Kovács László őrnagy, a megyei hadkiegészítő parancsnokság vezetője a klubtagok figyelmének köszönhető gondoskodást emelte ki, amiben nehéz anyagi körülmények között élő volt katonákat, illetve hozzátartozókat részeltetnek. Ennek keretében tavaly 6 rászoruló nyugdíjas, illetve katonafeleség kapott 232 ezer forint támogatást. Külön öröm: ez évtől bővül a nyugdíjas katonák által igénybe vehető üdülők köre.

Balaicz Zoltán polgármester a munka elismerése és további támogatása ígérete mellett az egyesület szakmai segítségét kérte a száz éves olasz hősi temető felújításához, amihez a város pályázaton 5 millió forintot nyert. Kérte azt is, hogy a honvéd klub vonja be a katonai értékek ápolásába a fiatalokat, hogy évtizedek múlva is legyen aki őrzi a hagyományt.

Török József elnök beszámol. Újabb négy évre bizalmat kapott  Fotó: Katona Tibor

Elhangzott: az idén a klub igyekszik hozzájárulni Zalaegerszeg 130 éves jubileumának méltó megünnepléséhez.

Zárásként lezajlott a tisztújítás, Az elnök, valamint Szabó László alelnök újabb négy évre bizalmat kapott, míg a titkári feladatokkal Major Lászlónét bízták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!