Zalaegerszeg

2015.01.22. 17:40

Olvasónap a megyei börtönben

Zalaegerszeg - A kultúra napja alkalmából a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben is a lelki-szellemi gyarapodást szolgáló programot rendeztek csütörtökön.

Horváth A. Attila

Fogvatartottak olvasták fel társaiknak Mikszáth Kálmán A két koldusdiák című regényét az intézet könyvtártermében; az előadók fejezetenként váltották egymást.

A felolvasónap délelőtti résztvevői. Balról a 3. a szervező egyesület képviseletében dr. Szinku Mihály, mellette Fehér Lászlóné. Fotó: Pezzetta Umberto

– Folyamatosan szervezünk személyiségfejlesztő és érzelmi nevelést segítő programokat a fogvatartottaknak. Olvasószakkörünket októberben indítottuk az egyik fogvatartott ötlete alapján, s azóta már több alkalommal beszélgettünk ebben a körben olvasmányélményekről az intézeti könyvtárteremben található kötetekről – mondta el lapunknak a szervező Zalai Népfőiskolai Egyesület titkára, Fehér Lászlóné. A rendezvényen dr. Szinku Mihály, az egyesület elnöke fűzött színes kommentárokat a Mikszáth-regény ma már magyarázatra szoruló kifejezéseihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!