Zalaegerszeg

2015.01.26. 18:45

Módosulnak a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szabályai Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Egy január 1-jétől érvényben lévő önkormányzati rendelet értelmében egyes lakóknak március 31-ig le kell cserélniük hulladékgyűjtő edényüket - tájékoztatott a közszolgáltatást végző Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. sajtóreferense

Zalai Hírlap

A Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének rendelete szerint, ha az egy háztartásban élők száma nem haladja meg a két főt, legalább 50-60 literes, három fő esetén 80 literes, egyéb esetben pedig legalább 110-120 literes edényzet után kell közszolgáltatási díjat fizetni.

Azok, akik 50, 60 vagy 80 literes edényre kötöttek közszolgáltatási szerződést, mégis 110 vagy 120 literes, vagy ennél is nagyobb edényt használtak eddig, a rendelet szerint 2014. december 31-ig tehették meg ezt következmények nélkül. Január 1-jétől azonban a fentiek értelmében vagy az edényt kell kicserélniük kisebbre; a befizetett díj értékének megfelelő nagyságúra, vagy amennyiben a háztartásban mégis nagyobb űrtartalmú edényre van szükség, a szerződését kell módosítani magasabb díjtételre a közszolgáltató ügyfélszolgálatán.

László Attila, a Zala-Depo munkatársa szemetesedényeket mutatn 
Fotó: Pezzetta Umberto

Ha ez a módosítás az év első napjáig nem történt meg, akkor sem kell az érintetteknek megijedni, hiszen a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. három hónap átmeneti türelmi időt biztosít: március 31-ig csupán ellenőrzést végez a szóban forgó ügyfeleknél.

A hulladékgyűjtő edény beszerzése többféleképpen történhet: egyrészt kereskedelmi forgalomból, illetve lehetőség van a Zala-Depo Kft.-nél történő vásárlásra. A közszolgáltató biztosít bérlési lehetőséget, minimális bérleti díjon, emellett edénycserére is van mód; ez az ügyfél tulajdonában lévő használt, 120 vagy 240 literes kerékkel ellátott, ép állapotú edény 60 vagy 80 literesre történő térítésmentes cseréjét jelenti.

További információ a város és a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. honlapján olvasható, illetve a közszolgáltató ügyfélszolgálatán is lehet tájékoztatást kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!