Zalaegerszeg

2014.12.17. 18:30

Bélyegbetyárok

Zalaegerszeg – A zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium ifjú bélyeggyűjtői rendhagyó meglepetéssel kedveskedtek iskolájuknak.

Kocsis Tibor

Szerda délután nyílt meg a szakkör karácsonyi témájú bélyegekből, képeslapokból és levelekből álló kiállítása, tájékoztatta lapunkat Kocsis Viktor, az iskola tanára.

A kiálllítás megnyitón a Kis Szent Teréz kórus lépett fel. Fotó: Péterné Frang Irén

Az előkészületekhez Czirók Dénes és a Városi Bélyeggyűjtő Kör nyújtottak segítséget. Az iskolában már második éve működik a városban egyedülálló módon ifjúsági bélyeggyűjtő szakkör. A kezdetben harmadik és negyedik osztályosokból álló kör a Bélyegbetyárok nevet kapta, és kétheti alkalommal rendezik összejöveteleiket. A Magyar Posta által is támogatott foglalkozásokon a bélyegáztatáson, rendszerezésen kívül megismerték többek között a bélyegkatalógus használatát, Európa országainak bélyegeit, de egy rendhagyó alkalom során még igazi dinoszaurusz tojást is tarthattak kezükben a diákok – természetesen dinoszauruszos bélyegek kapcsán. A szakkör legutóbb a zalaegerszegi 1-es számú postahivatalban tett látogatást, ahol nagykarácsonyi postával adták fel szeretteiknek képeslapjaikat, és megismerkedtek a pecsételő géppel is. A kis filatelisták a kiállításhoz olyan témák szerint készítettek albumlapokat, mint Jézus születése, a Szent Család, a téli táj vagy  a vendégvárás. Alkotásuk január végéig tekinthető meg a Zárda kápolna hátsó bejáratánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!