Zalaegerszeg

2014.11.18. 15:10

Ady-versek szavalói

Zalaegerszeg - Több évtizedes hagyomány folytatásaként hétfőn rendezték meg a Deák Ferenc könyvtárban az Ady Endre versmondó versenyt.

Arany Gábor

A felső tagozatos általános iskolások számára meghirdetett megméretésre hét zalaegerszegi és hét városkörnyéki intézmény 28 diákja nevezett. Idén Ady két kötelezően elszavalandó versének az 5-6. osztályosok számára A tenger ákombákoma, míg a 7-8.-osoknak Páris, az én Bakonyom választatott. A legtöbben második versként Varró Dániel, Weöres Sándor és Szabó Lőrinc műveit szavalták el.

Eredmények:

5-6. osztály: első helyezett Zsebeházi Marianna (Tófej Kincskereső Ált. Isk.), akit Gergely Ildikó (Liszt tagiskola) követett, és ő kapta „a kötelezőt legszebben mondta" díjat is. Harmadik helyezést ért el Schwáger Meláni (Ady-iskola). Különdíjas: Borbély Bíborka (tófeji iskola)

7-8. osztály: első helyen végzett Mészáros Aliz Alexa (Ady-iskola), és ő kapta „a legszebben mondta versét" díjat is. Második: Schulcz Bence (Liszt tagiskola), a harmadik helyezett Sövegjártó Bianka (zalaszentiváni iskola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!