Zalaegerszeg

2014.09.11. 14:58

Egy kidobott német juhászt keresnek Zalaegerszegen

Kedden este a Hock János úton kilöktek egy német juhászt egy vajszínű Wartburgból. Az állat azóta kétségbeesetten rója Zalaegerszeg utcáit, s annyira fél, hogy az állatvédő szervezeteknek ez idáig nem sikerült befogniuk.

Varga Lívia

Kedden este a Hock János úton kilöktek egy német juhászt egy vajszínű Wartburgból. Az állat azóta kétségbeesetten rója Zalaegerszeg utcáit, s annyira fél, hogy az állatvédő szervezeteknek ez idáig nem sikerült befogniuk.

- Telefonon kaptuk a bejelentést. A kutya, a szemtanúk szerint kétségbeesetten futott az autó után, de nyilván nem érte el – bocsátja előre Abai Erika, a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület és Menhely operatív titkára. – Azóta a város több pontján, egyebek mellett a városháza környékén és a Vizslaparkban is látták.

A sorsára hagyott állatot a Bogáncs mellett a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat is próbálja befogni, de míg utóbbi vezetője szerdán a landorhegyi általános iskolánál tévesztette szem elől, előbbi szervezet szakemberei a Zárda utcában kerítették körbe, ám a kutya akkor is meglépett és a Jánkahegy felé menekült.

- Szegény állat halálra van rémülve, viselkedését „gazdái” elvesztésén túl magyarázhatja az is, hogy korábban bántalmazták – folytatja Abai Erika. – A keresésnek sajnos az időjárás sem kedvez, s félő, hogy ha nem találjuk meg rövid időn belül, még messzebbre menekül. Ha valaki látja, kérjük, próbálja becsalogatni a kerítésen belülre, mi pedig, amint szólnak, elmegyünk érte.

Abai Erika arra is felhívta a figyelmet: bár a menhelyen a felújítási munkálatok miatt létszámstopot rendeltek el, amennyiben valaki nem tudja tovább tartani kutyáját, jelezze azt a Bogáncs egyesületnél, ahol segítenek új gazdát találni.

- Az ilyen kegyetlen módon, az utcára kihajított kutyák olyan súlyos sérüléseket szenvednek, hogy ha be is tudjuk fogni szerencsétleneket, hónapoknak kell eltelni, hogy megnyugodjanak. Kérem, ne tegyünk ki ennek egyetlen állatot sem, mikor van más megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!