Zalaegerszeg

2014.08.11. 18:00

Polgárőrök építettek kávát a Deák-kút köré

Söjtör polgárőr egyesületének tagjai két nyári napot szántak rá, hogy rendbe hozzák a község feletti szőlőhegyen található Deák-kutat.

Varga Andor

Az egyesület elnöke, Török Iván emlékeztetett rá: az erdei forrás környékén élete során kétszer is több időt töltött a falu szülötte, a haza bölcse. Előbb a szabadságharc után egy darabig itt is bujkált, majd az 1870-es években, hosszú egészségügyi sétái közben ugyancsak gyakran felkereste ezt a helyszínt.

Rendbe hozták a Deák-kút méltatlanul elhanyagolt környezetét (Fotó: Söjtöri Polgárőr Egyesület)

A helyi polgárőrök az októberi Deák-teljesítménytúrák előtt sok éve mindig kitakarítják a kút környékét, idén azonban többre is vállalkoztak. A forrásnak – amely eddig tulajdonképpen gödörként húzódott meg az erdőben – egy júliusi és egy augusztusi szombatot feláldozva kávát építettek, ezzel is hozzájárulva Deák Ferenc emlékének méltó ápolásához.

Az egyesületnél egyébként úgy vélik: széles összefogásra van szükség a településen a haza bölcse emlékének méltó ápolásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!