Zalaegerszeg

2014.07.07. 17:15

Táborozás a rendészet jegyében

Zalaegerszeg - Minden nap reggeli torna is várja azokat a középiskolás fiatalokat, akik a Gébárti-tó mellett hétfőn megnyílt IPA diáktáborban töltenek el egy hetet.

Arany Gábor

A nemzetközi rendőri szervezet, rövidítve az IPA 64 országot tudhat soraiban, közöttük hazánkat is, ahol 38 helyi szervezet működik. Ezek egyike az IPA Zala megyei egyesülete, amely immár ötödik alkalommal szervezte meg az ország minden tájáról érkező diák táborát.

– Az első két alkalommal a Balaton mellett láttuk vendégül a fiatalokat, azután választottuk Gébártot. Ez annyira bevált, hogy már harmadik éve itt a kempingben tartjuk az egyhetes tábort, a megyei rendőr-főkapitányság szakmai irányítása mellett – magyarázta az egyesület elnöke, Kisházi Gábor.

Horváth Luca Sára, Csapó Krisztina, Dénes Csenge, Riczu Réka, Nemes Kincső ellenőrző szolgálatra indul a kétkerekűekkel. Fotó: Arany Gábor

Ez alkalommal tizennégyen érkeztek, hogy a játékos programok mellett az egyenruhás testületek munkájával is megismerkedjenek. Ellátogatnak a rendőr-főkapitányságra, a tűzoltóparancsnokságra, a büntetés-végrehajtási intézetbe. Ezenkívül vízi jártassági és mentési ismeretek oktatása, valamint kirándulás a Kis-Balatonhoz és kerékpártúra Zalalövőre szerepel a programok sorában.

A hetet szombaton a nemzetközi vízijátékok koronázzák meg, A vidám versenyen a tervek szerint tucatnyi csapat méri össze tudását, közöttük szlovén és román fiatalok is. Kisházi Gábor elmondta, a tábor a rendőri hivatás megismertetés mellett a fiatalok pályaorientációját is elősegíti.

A rendezők elárulták, akadt olyan táborozó fiatal az évek során, aki itt határozta el, hogy rendőr lesz és azóta már a testületnél szolgál. Nos, az általunk megkérdezett két diák, a Lentiből érkezett 16 éves Kunos Máté és a kalocsai 15 éves Németh Kinga épp nem e körből került ki. Mint mondták, nagyon tetszik nekik a tábor, izgalmasak a programok is ám ennek ellenére hivatásként inkább mást szeretnének választani.

Címkék#IPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!