Zalaegerszeg

2014.07.25. 15:59

Búzát arattak Zalaegerszegen az ország kenyeréhez

Zalaegerszeg - Augusztus 20-án ismét megrendezik a magyarok kenyere ünnepséget, az aratás és új kenyér örömére. A nemzet kenyere a nemzeti összetartozást is szimbolizálja.

Hajdu Péter

 

Most már több éve bekapcsolódnak az ünnepségbe az önkormányzatok. Az ország számos helyéről ajánlanak fel búzát az ország kenyerébe való liszthez, amit összegyűjtenek, és így jelképesen az egész ország termése, búzája benn lesz a kenyérben, amit idén majd Pécsen sütnek augusztus 20-ára. Zalaegerszegről már tavaly is vittek búzát. A várostól bérelt termőföldön éppen pénteken aratta őszi búzáját Gyergyák Szabolcs ságodi mezőgazdasági termelő, aki több, mint négy mázsányit kenyérgabonát ajánlott fel e nemes és egyben jótékony célra. Az ilyenkor az ország egész területéről begyűjtött sok tonna búzából készült lisztet ugyanis – miután mindenhonnan visznek belőle az ország kenyerének sütéséhez – erdélyi árva gyermekek számára ajánlják fel a mozgalom szervezői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!