Zalaegerszeg

2014.05.15. 18:37

Képzőközpont és kórházi parkolás

Zalaegerszeg - Már csütörtökön beszámolt a sajtónak a legfontosabb közgyűlési döntésekről Gyutai Csaba polgármester és Doszpoth Attila alpolgármester.

Horváth A. Attila

– Megteremtjük a duális képzőközpont kialakításának lehetőségét a volt laktanya területén, ahol az önkormányzat megszerezte az egyik épület vagyonkezelői jogát, az ingatlan átépítésére pedig 11 millió forintot különítünk el – ismertette a polgármester a költségvetés-módosítás egyik fontos elemét, amely a zalaegerszegi mérnökképzés továbbfejlesztését szolgálja.

A parkolási rendelet módosításával kapcsolatban elmondta: hamarosan elindul a megyei kórházban a nagyberuházás, és az építkezés ideje alatt megszűnik a parkolási lehetőség az intézmény udvarán. Ezért az önkormányzat az ügyeletes orvosok, illetve más kórházi dolgozók részére 200 parkolóhelyet biztosít az intézmény környékén, meghatározott területeken. Gyutai Csaba hozzátette: a Dózsa-ligeti parkolót továbbra is a betegeknek és a hozzátartozóknak tartják fenn. Egy hónap után pedig – a testületi ülésen megbeszéltek szerint – megvizsgálják a tapasztalatokat, és ha szükséges, módosítanak a parkolási renden.

Doszpoth Attila a sajtótájékoztatón is kifejtette, hogy a 100 százalékos városi tulajdonban lévő cégek sikeresen teljesítettek 2013-ban, a 3,7 milliárdos összesített árbevétel pedig egy erős közepes vállalat teljesítményének felel meg. Mint mondta, a városi cégek pénzügyileg is stabilak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!