Zalaegerszeg

2014.01.02. 15:50

Pénztárgépek: a hatalom kisajátít mindent

Zalaegerszeg - A Fidesz-kormány az online pénztárgépek körüli huzavonával bizonyította, hogy nem a magyar kis- és középvállalkozások megerősítésén fáradozik.

Arany Gábor

Ezt közölte csütörtökön sajtótájékoztatóján Pete Róbert, a Jobbik zalaegerszegi szervezetének vezetője, önkormányzati képviselő. Úgy látja, a folyamatosan változó, betarthatatlan időpontok és szabályok, az óriási büntetéssel fenyegetés, a korrupció gyanúja miatt botrányba fulladt a kezdeményezés. A már befizetett előlegek veszélybe kerültek az engedélyek meggondolatlan kiadása majd visszavonása miatt. Valódi jogállamban egyetlen ilyen ostoba intézkedés megbuktatná a kormányt, jelentette ki.

Pete Róbert szerint a kormány kiszorítja a piacon régen működő vállalkozásokat, s helyettük a Fideszhez közeli cégeknek játssza át a pénztárgépek piacát, ahogy ezt tette a földekkel, a dohánykereskedelemmel, a szerencsejátékkal. A mostani intézkedés árát a kisvállalkozások fizetik meg. Úgy látják, hogy a hatalom kisajátít mindent, a magyar kisvállalkozásoknak ezért épp úgy kell félniük a fideszes hatalomtól, mint a parasztságnak az 1950-es években a kommunistáktól. S ehhez a Fidesz szolgalelkű, csak a mandátumukért remegő zalai képviselők is asszisztálnak, fogalmazta meg véleményét Pete Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!