Zalaegerszeg

2013.06.19. 20:38

Megújult a sportkomplexum

Zalaegerszeg - A felújított sportkomplexum avatásával egyéves fejlesztés ért véget a zalaegerszegi Belvárosi iskola Petőfi székhelyiskolájában.

Kerkai Attila

Mindez a szerdai tanévzárón is nagy hangsúlyt kapott. A kánikulai meleg átírta a forgatókönyvet, így ez alkalommal fel sem merült, hogy a például a felújított tornateremben gyülekezzen az ünneplő sereg. Mint Makovecz Tamás igazgató elmondta, egyéves fejlesztés zárult most az iskolában. Tavaly az udvaron kialakított műfüves pálya létesítésével kezdődött minden, mostanra pedig megújult a nagy- és a kis tornaterem mellett a konditerem és a szertár is. Mint elmondta, egy hazai kiírásra pályázott az önkormányzat a belügyminisztériumhoz és 25 milliót nyert el, melyből a fejlesztések is megvalósultak.

A szerdai avatóünnepségen Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere is ezt emelte ki avatóbeszédében, hogy mennyire fontosak voltak ezek a munkálatok és azt is elhangzott, hogy a korszerűsítés az oktatás minőségét is javítja. A Petőfi iskolában immár negyvenegy esztendeje van jelen a testnevelés-tagozat, így a lehető legjobb helyen újultak meg ezek a létesítmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!