Zalaegerszeg

2011.12.15. 16:32

Sószobát is szeretnének a Cseperedő Bölcsődében

Nyolc apróság már birtokba is vette a nemrég átadott Cseperedő Bölcsődét Zalaszentivánon. Kedvencük a labdafürdő, de a csörgők, zeneszerszámok is népszerű játékok.

Kiss Anna

– Január másodikán már teljes létszámmal kezd a bölcsi, Szentivánon kívül Zalaegerszegről és Zalaszentgrótról is számítunk gyerekekre– tájékoztatott a polgármester, Dormán Miklós. – Számunkra nagyon fontos, hogy lehetőséget adjunk a szülőknek, hogy minél előbb visszakerülhessenek a munka világába. Reggel akár már fél héttől hozhatják a gyerekeket. A beszoktatás megkezdődött és örömömre szolgál, hogy zökkenőmentesen, nagyobb sírások nélkül zajlott le. A dolgozók felvétele folyamatos, a környező falvakból válogatunk elsősorban, s a megfelelő szakképesítés is fontos szempont.


Mint megtudtuk, a Dunántúl egyik legmodernebb hasonló intézményét sikerült létrehozni Zalaszentivánon.

– Már most gondolkodunk a további fejlesztéseken, a gondozók és a szülők közösen dolgoznak a bölcsisek és ovisok számára kialakítandó sószoba ötletén, mely nagy segítséget jelent majd a felsőlégúti megbetegedések, meghűlések kezelésében. Az intézmény jól felszerelt, van például elkülönítőnk is, ha esetleg megbetegedne az egyik gyerkőc.

A bölcsődében ottjártunkkor épp foglalkozás zajlott, a kicsik csörgő hangszerekkel szórakoztatták magukat.

– Sok készségfejlesztő eszközünk van. Az abszolút kedvenc a labdafürdő. Ha az időjárás engedi, kint is szoktunk játszani, a gyerekek nagyon élvezik– tudtuk meg Kiss Norbert pedagógustól, aki egyben a Cseperedő vezetője is.– A sok mozgás után pedig jólesik az ebéd, ami egészséges és tápláló fogásokból áll, illetve sok gyümölcsöt és zöldséget kapnak a kicsik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!