Zalaegerszeg

2010.10.12. 06:42

Felszámolták az illegális lerakót Pózván

Ócska gépkocsi-alkatrészek, szétvert mosogatógép, gyerekpelenkák tucatjai, no meg egy elárvult kölyökmacska fogadta a szemétkommandót szombaton reggel, Pózva keleti határában.

Arany Gábor

Az előzményhez tartozik, hogy idén az önkormányzat a környezetvédelmi minisztérium pályázatán nyert 2,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást illegális szemétlerakók felszámolására. Ehhez a közel 940 ezer forintos önrész felét pedig természetbeni hozzájárulásként, tehát munkával is lehetett biztosítani - tudtuk meg a városházán Sümeghy Gabriella környezetvédelmi szakreferenstől.

- Idén négy csoport jelentkezett a felhívásunkra, hogy takarítsanak meg a szeméttől egy-egy közterületet, fogadják örökbe és a későbbiekben rendszeresen ellenőrizzék. A Kölcsey-gimnázium Kandikó Klubja, a Krisztus Esszénus Templomának Rendje, a polgármesteri hivatal és az egerszegi újságírók média kommandója segített - sorolta.


A főleg a peremkerületek szélét díszítő tucatnyi illegális hulladéklerakóból ötszáz köbméter szemét került a búslakpusztai telepre. A négy önkéntes csapat a ságodi út mellett a volt szennyvíziszap lerakó környékét, a Cimpó-hegyen egy út mentét, a biológiai oktató parkot, valamint a pózvai kis erdőt szabadította meg a szeméttől.

Szombaton szerkesztőségünk, a városi televízió és a Stúdió Rádió munkatársai töltötték meg az öt köbméteres konténert. A munka végén pedig az erdőben talált és Rumcájsz névre keresztelt kölyökcica is jó helyre került, az állatmenhely új macskaházába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!