Zalaegerszeg

2010.10.03. 15:55

Családi nap tizenhetedszer

Szombaton tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Zalaegerszegi Családfesztivált. A szervezők új helyszínen, sok kulturális és szórakoztató programmal várták az érdeklődőket.

dr. Magyar Nóra

 Gyermekzsivajtól volt szombaton is hangos a Dózsa György Szakiskola. A diákok szerencséjére nem egy rendkívüli tanítási nap miatt kellett hétvégéjüket feláldozniuk, hanem a Családfesztivál Alapítvány jóvoltából érdekes kulturális-, zenei-, képzőművészeti- és sportprogramokon vehettek rész családjukkal és barátaikkal.

Az 1998-ban „Zalaegerszegért díjjal” is jutalmazott fesztivál célja olyan rendezvénysorozat bemutatása, amely egyaránt nyújt kikapcsolódást a család minden tagjának a legkisebbektől a nagyszülőkig. Légvár, bábszínház, kézművesházak, jégkása, játékmester, játszóház a kicsiknek, érdekes előadások, színház, térzene pedig a szülőknek.

A család minden tagja érdeklődésének megfelelően tölthette az időt.

- Mi először jöttünk el a rendezvénysorozatra, nagyon jó kezdeményezésnek tartom - meséli Parraginé dr. Sütő Csilla. - Kislányommal a „Dórci és a Fülesek” gyermekműsort néztük meg. Színvonalas előadás volt, nekünk nagyon tetszett.




- Minden évben érdekes programokat igyekszünk összeállítani - mondta lapunknak Marx Péter, a rendezvény segítője. - Persze vannak visszatérő események: minden évben eljön Lőrincz József játékmester és egy egerszegi iskola is mindig lehetőséget kap a bemutatkozásra. Arra a kérdésre, hogy melyik program volt a legnépszerűbb, megoszlottak a vélemények.

- Én a sportot élveztem a legjobban - meséli izgatottan Hornung Péter. - Jövőre is eljövünk! Az


1994 óta évente megrendezett Családfesztivál egy speciális konferencia a családról és azzal kapcsolatos kérdésekről. Olyan kulturális programokkal tarkított rendezvénysorozat, amelyen a család egésze részt vehet, ezzel is hangsúlyozva és elősegítve a családi összetartozás fontosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!