Zalaegerszeg

2010.08.03. 09:06

Késik a gyalogátkelőhely: csak a Közút lehet az építtető

Egy hete számoltunk be arról, hogy késik a zalaegerszegi Alsóerdei úton, a Spar-áruháznál a középszigetes gyalogátkelőhely megépítése.

Horváth A. Attila

- A közúti közlekedésről szóló törvény alapján országos közúton csak a Magyar Közút Nonprofit Zrt., illetve a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lehet építtető; az említett középszigetes gyalogátkelőhely esetében az előbbi - reagált lapunknak Kalmár Koppány, a KKK kommunikációs vezetője. Hozzátette: ha a beruházást a város finanszírozza, úgy az építtetői feladatokat a Magyar Közút láthatja el a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ vagyonkezelői engedélyével. Ebben a konstrukcióban azonnal indulhat az előkészítési, engedélyezési folyamat. Ha a beruházás indokolt, de a források nem állnak rendelkezésre, a KKK kisköltségű forgalombiztonsági pályázata jelenthet megoldást. Az idei pályázati kiírás 1-2 hónapon belül megjelenik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!