Zalaegerszeg

2009.10.06. 07:29

Gyenge teherbírású, hullámos és kátyús útszakaszokat javítanak ki

Zalaegerszeg - Útépítők dolgoznak a város több pontján. A belvárosban a Petőfi utca rossz állapotú szakaszait hozzák rendbe, s néhány peremkerületben, például Andráshi- dán is folynak felújítások.

Péter Gyöngyi

A szegélyezéssel már végeztek a Horváth-Ép Kft. munkatársai a belvárosban, a Petőfi utca Ady és Mártírok útja közötti szakaszán, ezzel azonban még nem fejeződött be az 5,5 millió forintos, önkormányzati finanszírozásban zajló beruházás. Az ivóvízvezeték rekonstrukciója, valamint a szennyvíz- és csapadékcsatorna szétválasztása után hamarosan elvégzik az útszakasz teljes szélességű aszfaltozását. Az autóbuszok a munkálatok ideje alatt a Kossuth utcán közlekednek. A Petőfi utcát a Biró Márton és a Kosztolányi utca közötti szakaszon is felújítják. A nyolcmillió forintos beavatkozás jövő héten kezdődik az Utplan Kft. kivitelezésében.

Andráshidán a kátyúkkal tűzdelt Gazdaság utca eleje (mintegy 600 méteres szakasza) és Novák Mihály utca kapott új aszfaltburkolatot. A Horváth-Ép Kft. munkatársai a Gazdaság utcában a padka helyreállításán dolgoztak tegnap. Erre a szakaszra bruttó 10,5 millió forintot fordított a város, míg a Novák Mihály utca teherbíró képességét növelő, a buszforgalom miatt is indokolt aszfaltozásra (valamint az alépítmény megerősítésére) 7,5 milliót költött.

A rossz állapotú Botfa utcának minden évben egy-egy kisebb szakaszát hozatja rendbe az önkormányzat, s idén körülbelül száz méter felújítására biztosít pénzügyi keretet. A négymillió forintos munka nemrég fejeződött be, három réteg aszfaltot kapott a hullámos pálya - tudtuk meg Vas Istvántól, a polgármesteri hivatal közútkezelő szakreferensétől. A Botfa utcának még hozzávetőlegesen a fele vár javításra.

A gógánhegyi Akácfasor utca mintegy 400 méteres szakasza lakossági kérésre és hozzájárulással, 3,4 millió forintból újul meg, a Kertvárosban pedig a Köztársaság út 89. déli oldalán lévő, töredezett betonlapokból álló parkolót aszfaltozzák le 2,5 millió forintért, városi forrásokból. Vas István elmondta, hogy a Bíbor utcában is folynak, s lassan befejeződnek az útfelújítási munkák. Megerősítik az alépítményt és új burkolatot építenek a főpályán, kivéve az utca első 70 méterét, amely a tulajdonviszonyok rendezetlensége, valamint az oda tervezett új csomópont miatt marad ki a mintegy húszmilliós beruházásból.Október végéig elkészül a Hegyalja utca új aszfaltburkolata a Liszt-iskola és a Pálóczi Horváth Ádám utca között. A 750 méteres szakaszt pályázati támogatással, 32,5 millió fortból újítja fel a város. A kivitelező a szegélyek lerakásánál tart, az aszfaltréteg a munkálatok utolsó fázisában kerül az útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!