Zalaegerszeg

2009.09.18. 02:29

Kevesebb adó, több segély

Zalalövő (szj) - Egyetértett a képviselő-testület Németh Tibor rendőr őrnagy kinevezésével a zalalövői rendőrőrs élére. Erről is döntött az önkormányzat a héten tartott soros ülésen.

nincs nev

Németh Tibor júliustól megbízott vezetőként látja el a parancsnoki teendőket, és Kámán János zalaegerszegi rendőrkapitány a kinevezéséhez kérte a zalalövői önkormányzat állásfoglalását. Az egyetértő határozat meghozatala után a képviselők a város anyagi helyzetéről tárgyaltak.

Módosították a költségvetést és megvitatták az első fél évi gazdálkodásról szóló beszámolót, melyből kiderült, hogy a tervezett bevételek és a kiadások egyaránt 47 százalékosra teljesültek. Az iparűzési adóbevétel (fél év alatt 26,8 millió forint folyt be) várhatóan nem éri el a tervezett szintet, az előirányzat csökkentése ellenére sem, s elmaradások tapasztalhatók az ingatlanértékesítésben. Az emberek romló életkörülményeit mutatja, hogy a segélyezési keretet várhatóan növelni kell, másképp kimerül év végére.

Az ülésen döntés született arról, hogy további támogatást kér a város az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű településeknek biztosított forrásból. A pályázat első fordulójában 36,2 millió forintot nyertek, s még számolják, a második fordulóban mennyi pénzt igényelhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!