Zalaegerszeg

2009.09.21. 06:29

Az orvosi ügyelet vagyona - Két éve nem működik a sürgősségi

Pacsa - Közel két éve nem működik a pacsai sürgősségi ügyelet, de az autó és az orvosi eszközök még mindig ott állnak kihasználatlanul. Erről is szó esett a testület legutóbbi ülésén.

Zalai Hírlap

A sürgősségi ügyeleti alapellátást a baki központú önkormányzati társulás működtette 2008 elejéig, azóta a zalaegerszegi kistérségi társulás látja el a feladatot megyeszékhelyi központtal. A pacsai ügyeleti telephely megszűnt, ott maradt azonban az autó és számos orvosi eszköz. Ennek a vagyonnak a sorsáról is szó esett a legutóbbi önkormányzati ülésen.

A vagyont pályázaton szeretné értékesíteni a tulajdonos. A pacsai képviselők egy része azt szorgalmazta, vásárolják meg, ami használható, mert jól jöhetnek, ha Pacsa úgy döntene, hogy visszaállítja az önálló ügyeletet. Alaposan meg kell azonban vizsgálni, hogy a rendelő parlagon heverő felszerelése milyen állapotban van, az eszközök egyáltalán jók-e még valamire - foglalt állást a testület. Henczi Zoltán polgármester véleménye szerint csak az autónak van jelentősebb értéke, bár az is már közel hatéves és két éve nem használta senki, a műszakija is lejárt. A képviselők ezzel együtt úgy döntöttek, megnézetik szakemberrel, érdemes-e megvenni valamit az ügyelet eszközeiből, a polgármester pedig közölte: ajánlatot kért egy gyöngyösi vállalkozástól a sürgősségi ellátás biztosítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!